ανεκδοτα με ποντιους

Ώρα για...ποντιακά ανέκδοτα...

Πόντιος σε μπαρ
Ήταν ένας Πόντιος σε ένα μπαρ, πάει λοιπόν ο Πόντιος
και λέει στο γκαρσόν: - "Ένα ουίσκι παρακαλώ." -
"Μάλιστα κύριε," απαντάει το γκαρσόν,"που κάθεστε;" - "Στο Μενίδι," απαντάει ο Πόντιος.

Ο Πόντιος και το σπίτι
Ήταν κάποτε ένας Ιταλός ένας Ισπανός και ένας Πόντιος και τους λένε θα πετάξετε από ένα πράγμα πάνω από το σπίτι σας, πετάει λοιπόν ο Γερμανός ένα μαχαίρι, ο Ισπανός ένα τσεκούρι και ο Πόντιος μια χειροβομβίδα. Κατεβαίνουν και πάνε σπίτι και βλέπει ο Γερμανός και λέει: - "Γιατί κλαις μητέρα;" - "Γιατί έπεσε ένα τσεκούρι και σκότωσε τον πατέρα." Πάει ο Ισπανός και λέει: - "Γιατί κλαις μητέρα;" - "Γιατί έπεσε ένα μαχαίρι και σκότωσε τον πατέρα." Πάει ο Πόντιος και λέει: - 
"Γιατί γελάς πατέρα, γιατί έκλασε ο παππούς και ανατινάχτηκε το σπίτι."

Ποιος είναι ο πιο γνωστός Πόντιος; 
O Πιλάτος!!

Ένας Πόντιος στο Big Brother 
Πήγε ένας Πόντιος στο big brother και του λέει ένας άλλος: - "Το ξέρεις ότι σε βλέπει ο μεγάλος αδερφός σε ότι κάνεις;" κι ο πόντιος απαντά: - "Μα αφού δεν έχω αδελφό, είμαι μοναχοπαίδι."

Η εξυπνάδα του Κωστίκα 
Ο Κωστίκας έμενε στον 5ο όροφο μίας πολυκατοικίας. Μια μέρα κατέβηκε ξανναμένος και πήγε στον θυρωρό για να του δώσει ένα ποτήρι νερό. αυτό έγινε πάνω από πέντε φορές γι` αυτό ο θυρωρός τον ρώτησε: - "Έχετε κανέναν άρρωστο; - "Όχι." - "Διψάτε πάρα πολύ;" - "Όχι." - "Και τότε τι συνβαίνει;" - "Να το δωμάτιο μου πήρε φωτιά," εξήγησε ο Κωστίκας!

Ρωσοπόντιοι 
Πάει μια Ρωσίδα σε ένα στριπτίζ με άντρες και της λέει ο νταβάς: - "Τι θα θέλατε; έχουμε Πόντιους που την έχουν μακριά και λεπτή και έχουμε και Ρώσους που την έχουν κοντή και χοντρή!!!" και απαντά η Ρωσίδα: - "Ρωσοπόντιους έχετε;"

Τα παντοφλέ παπούτσια 
Ήταν κάποτε ο Γιωρίκας και ο Κωστίκας οι οποίοι μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες να περάσουν στο πανεπιστήμιο αποφασίζουν να ξαναπροσπαθήσουν. Μπαίνει πρώτος ο Γιωρίκας και οι καθηγητές του λένε ότι θα είναι πολύ εύκολο το θέμα. Τον ρωτάνε πως λέγονται αυτά που τα φοράμε στα πόδια. Αυτός ύστερα από πολύ σκέψη και προσπάθειες είπε, παπούτσια! Μπράβο του λένε, πέρασες! Βγαίνει ο Γιώρικας έξω και λέει στον Κωστίκα την απάντηση που πρέπει να δώσει. Μπαίνει ο Κωστίκας μέσα και τον ρωτάνε πως λέγονται αυτά που τα φοράνε στα πόδια και δεν έχουν κορδόνια. Αυτός αμέσως απάντησε, παπούτσια και αυτοί του λένε να προσπαθήσει ξανά. Και τότε αυτός με σιγουριά απαντάει, παντοφλέ παπούτσια.

Το μηχάνημα του καφέ 
Ο Πόντιος πηγαίνει στο αυτόματο μηχάνημα καφέ, ρίχνει το κέρμα του και πέφτει το φραπεδάκι του. Αμέσως ρίχνει κι άλλο κέρμα και παίρνει κι άλλο καφέ. Συνεχίζει με τρίτο και τέταρτο. Κάποια στιγμή ένας περαστικός, που περίμενε να πάρει κι αυτός καφέ, τον ρωτάει: - "Μέχρι πότε θα παίρνεις καφέδες;". Και ο Πόντιος απαντά: - "Μέχρι να πάψω να κερδίζω"!

Ο παχύς Πόντιος 
Ένας υπερβολικά παχύς Πόντιος στέκεται έξω από το σχολείο. Σε λίγο χτυπάει το κουδούνι και τα παιδιά φεύγουν όλα για το σπίτι τους. Τον πλησιάζει ο επιστάτης που πήγε να κλείσει τις πόρτες και του λέει: - "Κι εσείς παιδί περιμένετε;" Ο χοντρός πόντιος κοκκίνισε, ξεροκατάπιε και κοιτάζοντας την κοιλιά του ψιθύρισε: - "Ο… όχι, είναι… ξέρετε… είναι…φυσική!…"

Τα μεταξωτά ρούχα 
Στο σχολείο, η δασκάλα στο μικρό Πόντιο: - "Πες μου Γιωργάκη, ποιο ζώο εργάζεται για να έχει η μητέρα σου μεταξωτά ρούχα;" - "Ο μπαμπάς μου κυρία......"

Απώλεια μνήμης 
Στη Μόσχα η K.G.B. συνέλαβε τρεις κατασκόπους. Έναν Άγγλο, ένα Γερμανό και ένα ... Πόντιο. Τους μπουζουριάσανε στην ασφάλεια και αρχίσανε τις γνωστές μεθόδους, απόσπασης της αλήθειας... Σε λίγες ώρες ο Άγγλος είχε μαρτυρήσει τα πάντα στους ανακριτές του... Μετά πήραν μέσα τον Γερμανό ο οποίος άντεξε λίγο παραπάνω στις περιποιήσεις. Πάντως σε δύο μέρες είχε αποκαλύψει τα πάντα. Για ποιον δούλευε, ποια ήταν η αποστολή και οι συνεργάτες του... Ήρθε κι η σειρά του Πόντιου να ανακριθεί. Τον πήραν μέσα τα τσακάλια και τον άρχισαν με το μαλακό: - "θα μας πείτε για ποιον δουλεύετε, κύριε;" Μιλιά ο Πόντιος. Τον ρωτάνε πάλι και πάλι. Τίποτα ο Πόντιος. Τον αρχίζουν στο ξύλο, κουβέντα ο Πόντιος. Τον βάλανε σε φωτιά, σε πάγο, τίποτα αυτός. Δεν έλεγε ν' ανοίξει το στόμα του, κι αυτή η ιστορία πήρε πολλές μέρες. Όλη την ημέρα τον βασανίζανε, και τον ρωτούσαν για ποιον δουλεύει, όμως ο Πόντιος ήταν παλικάρι... Μια νύχτα ο δεσμοφύλακας έξω απ' το κελί του Πόντιου άκουσε κάτι περίεργους θορύβους και κάτι ψιθύρους. Έσκυψε στην κλειδαρότρυπα και βλέπει τον Πόντιο, καταματωμένο, να παίρνει φόρα από τη μια άκρη του κελιού, να χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο και να λέει: - "θυμήσου ρε για ποιον δουλεύεις!..."

Πως καταλαβαίνουμε ότι αυτός που έκλεψε το σούπερ μάρκετ είναι Πόντιος; 
Κλέβει τα δωρεάν δείγματα!!!

Γιατί οι πόντιοι χαρίζουν στα παιδιά τους ένα τανκ όταν βγάλουν το λύκειο; 
Για να μπουν στο Πολυτεχνείο!

Γιατί οι πόντιοι βάζουν τη σόμπα στη μέση του δωματίου; 
Για να έχουν κεντρική θέρμανση.

Γιατί οι Πόντιες γυναίκες βγάζουν τα δόντια τους; 
Για να είναι γυναίκες με τα ούλα τους.

Γιατί οι πόντιοι δήμαρχοι συγκεντρώνουν το λαό τους στην θάλασσα; 
Για να έχουν λαοθάλασσα.

Γιατί οι πόντιοι βάζουν τα παντελόνια τους στην τοστιέρα; 
Για να τα κάνουν κοτλέ.

Γιατί οι πόντιοι μόλις πάνε βόλτα βάζουν ένα μαχαίρι στην ζώνη τους; 
Για να κόβουν κίνηση.

Γιατί οι πόντιοι έχουν δύο κρεβάτια; 
Στο ένα πηδάνε τη γυναίκα τους και στο άλλο από τη χαρά τους.

Γιατί οι πόντιοι καρφώνουν το κασετόφωνο στον τοίχο; 
Για να γίνει στέρεο

Γιατί οι πόντιοι έξω από τα σπίτια τους φτιάχνουν πισίνες; 
Για να αράζουν τα παπάκια

Γιατί οι πόντιοι αγοράζουν δύο πλυντήρια; 
Για να ακουμπούν πάνω τους την σκάφη

Γιατί μετά αγοράζουν και άλλο ένα πλυντήριο;
Για να μην κάνει κοιλιά η σκάφη
Πώς πέθανε η τελευταία πόντια γεροντοκόρη; 
Έπεσε από το ράφι.

Πώς πέθανε η τελευταία πόντια μπάλα; 
Την κάρφωσαν στα δίχτυα.

Πώς πέθανε ο τελευταίος πόντιος αστυνόμος; 
Έλουσε τα μαλλιά του και μετά τα στέγνωσε με το πιστόλι του.

Πώς πέθανε ο τελευταίος πόντιος τερματοφύλακας; 
Τον κρέμασαν με ένα σουτ.

Πώς πέθανε ο τελευταίος πόντιος μαθητής; 
Σκοτώθηκε στο διάβασμα.

Πώς πέθανε ο τελευταίος πόντιος μαθηματικός; 
Χάθηκε στο άπειρο.

Πώς πέθανε ο τελευταίος πόντιος εφευρέτης; 
Του καρφώθηκε μια ιδέα στο κεφάλι.

Πόσοι Πόντιοι χρειάζονται για να βιδώσουν μια λάμπα; 
Έξι. Ένας είναι πάνω στο τραπέζι και βαστά τη λάμπα, τέσσερις γυρίζουν το τραπέζι και ένας φυλάει τσίλιες μην έρθει το ηλεκτρικό ρεύμα.

Γιατί οι πόντιοι βάζουν το ραδιόφωνο στο στήθος των γυναικών; 
Για να ακούν Βυζαντινή μουσική.

Γιατί οι πόντιοι μόλις αγοράσουν ένα αυτοκίνητο το αναποδογυρίζουν; 
Για να δουν αν είναι αρσενικό ή θηλυκό.